۸۰۰ هکتار از اراضی ملی نجف‌آباد درختکاری می‌شود

ایسنا/اصفهان رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نجف‌آباد گفت: بذرکاری با بذر بادام اسکوپاریا در بیش از ۸۰۰ هکتار از اراضی ملی این شهرستان انجام می‌شود.

مسعود یکتافر در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در راستای طرح ملی و مردمی‌ کاشت یک میلیارد درخت در سراسر کشور، ۸۰۰ هکتار از اراضی ملی این شهرستان برای این طرح پیش بینی شده که بخشی از آن عملیاتی شده است.
وی افزود: بیش از ۱۶۰ هزار بذر بادام اسکوپاریا در این زمین‌ها کاشته خواهد شد که در جریان این اقدام، گروه‌های مردمی و نهادهای خدماتی مثل شهرداری‌ها و دهیاری‌ها همکاری می‌کنند.
به گفته رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نجف‌آباد، سازگاری بذر بادام اسکوپاریا با شرایط محیطی و اقلیمی منطقه و عدم نیاز به آبیاری موجب انتخاب این نوع بذر شده است.
یکتافر با بیان اینکه  این گونه در برابر کم‌آبی مقاوم بوده و با کمترین میزان بارندگی سبز شده و به رشد و حیات‌ ادامه می‌دهد، تصریح کرد: بذر بادام اسکوپاریا نیاز به آبیاری ندارد و صرفاً از نزولات جوی بهره می‌گیرند.
وی یادآور شد: سایر نهال‌ها هم در اختیار سازمان‌هایی قرار می‌گیرد که امکان آبیاری نهال‌ها را داشته باشند و با توجه به اینکه نهال‌های توزیع شده توسط اداره منابع طبیعی عمدتاً غیر مثمر هستند، امکان آبیاری این نهال‌ها با پساب وجود دارد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نجف‌آباد با بیان اینکه سال گذشته در ۱۵۰ هکتار از اراضی شهرستان‌ نجف‌آباد بذرکاری و نهال‌کاری با بذر و نهال بادام اسکوپاریا انجام شد، اظهار کرد:  بیش از ۷۰ هزار اصله نهال نیز جهت کاشت در بین شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، مدارس و عموم مردم توسط اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان توزیع و کشت شد.
یکتا فر ادامه داد: کاشت بذر بادام اسکوپاریا با همکاری بسیجیان، گروهای مردمی مثل دانش آموزان، دانشجویان و حامیان طبیعت و محیط‌زیست و سازمان‌های مردم انجام‌ می‌شود.
وی به تشکیل قرارگاه طرح مردمی کاشت یک‌ میلیارد درخت‌ در شهرستان نجف‌آباد اشاره و خاطرنشان کرد: در این کارگروه کمیته‌های مختلف تشکیل شده و برنامه‌ریزی در خصوص کاشت بذر و نهال در سطح اراضی ملی و غیر ملی شهرستان صورت می‌گیرد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نجف‌آباد با اشاره به فرهنگ‌سازی برای حفظ محیط‌زیست و کاشت درخت، گفت: در طول سال دوره‌های آموزشی برای بهره‌برداران منابع طبیعی، دهیاران و اعضاء شوراهای اسلامی روستاها برگزار می‌شود که از جمله این کلاس‌های آموزشی کارگاه آموزشی اطفاء و مقابله با حریق در مراتع است.
یکتا فر اضافه کرد: کارت همیار طبیعت برای دانش آموزان صادر و برنامه آموزشی در مدارس برای این قشر پیش بینی شده که در مقاطع مختلف زمانی اجرا می‌شود.
انتهای پیام