نشست هماهنگی دستگاه‌های همکار در عملیات حج برگزار شد

در آستانه اعزام اولین گروه زائران حج ۱۴۰۴ در تاریخ ۱۵ اردیبهشت به سرزمین وحی، جلسه ای با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ، رئیس سازمان حج و زیارت، مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه، مدیرعامل شهر فرودگاهی حضرت امام خمینی (ره)، معاون بازرگانی و عملیات ایران ایر، معاون فنی هواپیمایی کشوری، فرمانده حفاظت هواپیمایی سپاه، رئیس پلیس فرودگاه حضرت امام خمینی(ره)، نماینده پلیس فرودگاه‌ها، نماینده دادستانی، نماینده ستاد مبارزه با مواد مخدر و تنی چند از نمایندگان دستگاههای همکار برگزار شد و آخرین اقدامات لازم برای اعزام زائران کشورمان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت؛ نشست دستگاه‌های همکار در عملیات حج تمتع با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، رئیس و معاونان سازمان حج و زیارت و نمایندگان دستگاههای همکار در عملیات حج، در محل سازمان حج برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب با بیان اینکه تاکنون در مقدمه موسم حج و در راستای حفظ شانیت و عزت زائران اقدامات شایسته ای صورت گرفته است گفت: استطاعت جسمی و سلامت زائران یکی از الزامات حج محسوب می‌شود که در همین زمینه همکاری مناسبی با فرهنگستان علوم پزشکی و پزشکان این مجموعه صورت گرفت تا زائران از حیث سلامت دغدغه ای نداشته باشند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در حج سال گذشته این دقت نظر در غربالگری سلامت و همچنین تمهیدات اندیشیده شده برای کاهش گرمازدگی در مشاعر مقدسه منجر به کاهش تعداد فوتی ها نسبت به سال قبل تر گردید و این دقت نظر هرسال باید بیشتر از قبل برای حفظ سلامت حجاج مدنظر قرار گیرد.

نماینده‌ ولی فقیه در امور حج و زیارت هماهنگی هرچه بیشتر دستگاههای همکار را بسیار مهم و تأثیرگذار دانست و گفت: امیدواریم خدمت همه دستگاه‌ها در راستای رضایتمندی زائران مقبول درگاه الهی قرار گیرد و سال ویژه ای را به لحاظ خدمت رسانی شاهد باشیم و سعی می کنیم با اخلاق اسلامی و منطق پیش رویم و حجی که این عزیزان حدود بیست سال انتظار کشیده اند، با عزت مندی انجام شود .

علیرضا بیات نیز در این همایش با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده در حوزه اجرایی گفت: پروازهای حج تمتع از سیزدهم اردیبهشت با اعزام نیروهای ستادی و عوامل آغاز می شود و پانزدهم اردیبهشت ماه نیز نخستین پرواز زائران به سمت سرزمین وحی رهسپار خواهند شد و امسال مشارکت هواپیمایی سعودی «ناس » را در کنار هواپیمایی ایران ایر خواهیم داشت که این هواپیمایی بخشی از زائران ایستگاه پروازی مشهد و تهران را منتقل خواهد کرد.

وی با اشاره به اضافه شدن فرودگاه طائف در کنار فرودگاه‌های جده و مدینه بعنوان مقصد پروازی زائران ایرانی تاکید کرد: با توجه قوانین فرودگاهی مبنی بر عدم انتقال مایعات و آب زمزم در هواپیما و بار زائران، تمهیدات لازم اندیشیده شده تا برای نخستین بار آب زمزم در بطری های پنج لیتری به کشور منتقل می شود و در زمان بازگشت به کشور در فرودگاه تقدیم حجاج خواهد شد.

بیات با اشاره به اینکه دستگاههای همکار در موضوع عملیات حج و زیارت به صورت گمنامانه خدمت می کنند، تصریح کرد: قدردان زحمات یکایک دستگاههای همکار در خدمت رسانی به زائران هستیم و امیدواریم شاهد حجی روان همراه با عزت و حفظ شانیت زائران باشیم.

رئیس سازمان حج درخصوص فرایند کلاس‌های توجیهی زائرات گفت: در برنامه های آموزشی که تاکنون برگزار شده اکثر موضوعات مربوط به رعایت قوانین کشور میزبان، چگونگی دریافت ارز مسافرتی قوانین فرودگاهی و …. بیان شده است.

در این جلسه مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه، مدیرعامل شهر فرودگاهی حضرت امام خمینی (ره)، معاون بازرگانی و عملیات ایران ایر، معاون فنی هواپیمایی کشوری، فرمانده حفاظت هواپیمایی سپاه، رئیس پلیس فرودگاه حضرت امام خمینی(ره)، نماینده پلیس فرودگاه‌ها، نماینده دادستانی، نماینده ستاد مبارزه با مواد مخدر و تنی چند از نمایندگان دستگاههای همکار به بحث و تبادل نظر در راستای برگزاری حجی همراه با آرامش و معنویت پرداختند.